Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Database beschikbaar bij diasporabeleid

Bij de implementatie van een goed diasporabeleid hoeft de Surinaamse regering niet opnieuw het wiel uit te vinden. Voor de aanpak van zo een beleid, gericht op voornamelijk mensen van Afrikaanse afkomst in Europa, doet het Diaspora Instituut Nederland (DIN) een handreiking aan Vice President (VP) Ronnie Brunswijk.

Het DIN beschikt reeds over een bestaande database van de zogenoemde zwarte diaspora die ze aanbiedt aan VP Brunswijk. Voorzitter van DIN, John Brewster heeft, tijdens een werkbezoek op 2 augustus 2023, de VP meer duidelijkheid verschaft hieromtrent. De bundelingsgedachte van de beleidsman is bovenal de motivatie geweest voor het beschikbaar stellen van de database. DIN is bereid de nodige bijdrage te leveren aan de VP die onlangs gekroond is tot koning van het Afrikaans Nalatenschap in Suriname. Brewster zegt persoonlijk te staan achter het doel van de VP om nazaten van Afrikanen tot één te bundelen. Samen met de andere bevolkingsgroepen kunnen ze dan werken aan de verdere vooruitgang van Suriname.

VP Brunswijk juicht het toe dat de groep van personen, die dit doel ondersteunen, steeds groter wordt. De aangeboden database zal door deskundigen zeker worden aangewend om diasporagerelateerde zaken op te lossen.