Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Chinees bedrijf doneert voor ontwikkeling binnenland

Vertegenwoordigers van de Power Construction Corporation of China, bekend onder de roepnaam Powerchina, hebben een beleefdheidsbezoek gebracht aan Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk op zijn kabinet. Dit vond plaats op donderdag 11 augustus 2022, onder leiding van Chen Zongwei, afgevaardigde van de Chinese ambassadeur Han Jing. Deze onderneming is wereldwijd prominent aanwezig in de civieltechnische bouwsector. Vanuit haar Corporate Social Responsibility voelde Powerchina zich geroepen het binnenland die zwaar gebukt ging onder wateroverlast te helpen met de wederopbouw. Ze hebben tegen die achtergrond aan VP Brunswijk een geldbedrag als donatie overhandigd.

Dit bedrijf, die wereldwijd tot de top 500 in haar branche behoort, ziet graag dat Suriname vooruitgaat. VP Brunswijk sprak van hun technologische ontwikkeling waar Suriname veel aan kan hebben. Herstel en verdere vooruitgang van het binnenland zijn steevast topprioriteit voor de bewindsman. De donatie van de ondernemers was volgens hem daarom zeer welkom en zal de juiste bestemming krijgen.

Tijdens het bezoek heeft Zongwei kenbaar gemaakt dat dit bedrijf verder ook bereid is mee te helpen in andere overheidsprojecten tegen een betaalbaar tarief. Ook met deze aanbieding tonen ze hun maatschappelijke betrokkenheid.