Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Ceremoniële ingebruikname VO-school te Bronsweg

Met de onthulling van een naambord en plakkaat van de Johannes Gabsie Weewee school voor het Voortgezet Onderwijs (VO) in het district Brokopondo te Bronsweg, is de school officieel geopend. Dit heugelijk feit heeft plaatsgehad op vrijdag 26 mei 2023, in aanwezigheid van Vice- president (VP) Ronnie Brunswijk. Verder waren aanwezig de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Henry Orie en directeur Natasia Bennanon, districtscommissaris Ludwig Mendelzoon, het traditioneel gezag en leerkrachten.

De VO-school is vernoemd naar Johannes Weewee meer bekend als Gabsie. Een ondernemer die in dit district bezig is met ontwikkelingsprojecten.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur startte met de bouw, vanwege het te kort aan middelen is de bouw gestaakt. Toen ondernemer Weewee dit ontdekte nam hij het initiatief om samen met andere ondernemers stappen ondernomen om de bouw van de school af te ronden.

De eerste stap die Weewee maakte was zijn plannen voorleggen aan Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk. De VP hoorde hem aan bracht hem en vervolgens in contact gebracht met de OWC-minister. Dit resulteerde in het ondertekenen van een MOU. VP Brunswijk zegt trots te zijn op de ondernemers aldaar. Het komt zelden voor dat ondernemers op eigen initiatief investeren in de ontwikkeling van hun district. Hij richtte zich ook tot de leerkrachten om geduld te betrachten met de studenten.

De waarnemend directeur van de school, Ristra Asampa, noemde het bereikte resultaat een mijlpaal. De school kan 220 leerlingen en 20 leerkrachten herbergen. Haar streven is 100% slagingspercentage behalen aan het eind van het schooljaar 2022- 2023.

Onderwijs minister Ori gaf tijdens zijn toespraak aan dat de school aan de gemeenschap van Brownsweg en omgeving toebehoort. Hij heeft graag dat ook na twee uur in de middag, de school wordt gebruikt voor andere doeleinden voor jong en oud.