Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Bond BBS brengt bezoek aan VP Brunswijk

Op het kabinet van de Vice-President vond een meeting plaats tussen Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk en de bond van Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Bij dit gesprek, op dinsdag 18 april 2023, zaten aan minister David Abiamofo ad interim, een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën en Planning en twee vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en Politie.

De BBS gaf aan in beraad te zijn. Hiertoe zijn ze overgegaan, omdat ze het wachten op de toelagen beu zijn. De BBS-bondsvoorzitter, Guillaume Coulor, zei dat na twee jaar de BBS’ers nog steeds geen verandering zien, terwijl er reeds lang aan de bel wordt getrokken. Er werden documenten aan de VP overhandigd, waarin is aangeven om welke toelagen het gaat.

VP Bruwswijk gaf aan zich bewust te zijn van de knelpunten. Ook zei hij begrip te hebben voor de dringende roep van de BBS-bond. Hij onderlijnde dat er gesprekken worden gevoerd met de desbetreffende ministeries. Weliswaar benadrukte de VP dat niet alle vraagstukken in één keer kunnen worden opgelost. Deze zullen bij delen worden afgewerkt. De VP benadrukte dat er gewerkt wordt aan een oplossing.