Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

BiZa heeft 34 nieuwe huwelijksambtenaren erbij.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft afgelopen week 34 nieuwe huwelijksambtenaren bijgekregen. Zij hebben de acht cursusdagen met succes afgesloten, welke bestond uit vier theorie en vier praktijkdagen. Minister Bronto Somohardjo, stak de nieuwbakken huwelijksambtenaren een hart onder de riem en bemoedigde hen hun taak zo competent, tactvol, gemotiveerd, integer, dienstbaar, effectief en efficiënt te vervullen. Temeer het departement deze investering in ze heeft gedaan, benadrukte de BiZa bewindsman. Joshua Sugrim kroonde zichzelf tot de best geslaagde, omdat zijn gemiddeld cijfer een 8.9 was. Voor zijn theorie scoorde hij een 9.9, terwijl voor praktijk dat een 8 was. Sugrim is van de Stichting Gemeente Van Het Evangelie Van Christus.

Hun diploma kregen ze woensdag 15 november 2023 uit handen van minister Somohardjo. De opleiding tot huwelijksambetaar brengt kennis en vaardigheden aan om de toebedeelde taken naar behoren uit te voeren. Dit conform de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’ waarbij ze in staat zijn in staat om voorbereidingen te kunnen treffen voor huwelijksvoltrekking.

Daarnaast kunnen volwaardige huwelijksambtenaren, aangifte te kunnen doen voor een huwelijk ingevolge de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’. Het ambt verwacht ook dat ze huwelijksformulieren op de juiste wijze kunnen afhandelen bij de burgerlijke stand, het godsdienstig huwelijk kunnen voltrekken en huwelijken in te schrijven bij de burgerlijke stand.

In totaal hadden zich 44 personen ingeschreven voor deze opleiding, waarvan 34 direct de eindstreep haalden (89.4%), zes haakten af en vier haalden bakzeil.