Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Financiën en Planning

Bftn project: certificaatuitreiking textielverwerking en electrohuisinstalatie saramacca

Op 21 januari 2022 heeft te Groningen Saramacca de certificaatuitreiking plaatsgevonden van de training, die een project is uit het Basic Needs Trust Fund (BNTF).  Er werden 19 deelnemers voor de training Electro huisaansluiting afgeleverd en 14 deelnemers, die de training textielverwerking succesvol hebben afgerond.

Het BFTN, een gesubsidieerd initiatief van de Caribbean Development Bank (CDB), is een programma van de CDB om armoedebestrijding aan te pakken door aan kansarme en kwetsbare gemeenschappen toegang te bieden tot openbare basisdiensten. Dit, door sociale en economische infrastructuur te creëren alsook de ontwikkeling van menselijke hulpbronnen.

Het ministerie van Financiën en Planning, dat is aangesteld als uitvoeringsorgaan voor de verschillende BFTN projecten, fungeert als partner van de CDB. Het project voor de trainingen Electro huisinstallatie en textielverwerking is door het ministerie van Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken uitgevoerd; met name de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO).

De certificaten werden uitgereikt door SAO-directeur Joyce Lapar en Jaswant Doekaran van het ministerie van Financiën en Planning, in de functie van projectmanager van dit BFTN project.

Dit project is slechts een deel van de vele projecten, die het BTFN in de toekomst zal initiëren.