Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Bewoners Nieuw-Amsterdam ontvangen toewijzingsbeschikking

Het ontvangen van een toewijzingsbeschikking is voor de Surinaamse burger een cruciale stap richting het beschikken over een bouwkavel. Bewoners van Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne hebben op maandag 19 juni 2023 hun toewijzingsbeschikking in ontvangst mogen nemen op het kabinet van de Vice President.

Deze groep, bestaande uit 8 personen, heeft eerder op woensdag 26 oktober 2022 persoonlijk hun bereidverklaring ontvangen uit handen van Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk. Onder de aanwezigen bevonden zich de ministers van: Sociale Zaken en Volkshuisvesting Uraiqit Ramsaran, Justitie en Politie Kenneth Amoksi, alsook de trekker van de groep Priscilla Dawsa.

Het stemt de VP goed dat, na een periode van geduld, de grondzaken van deze groep is afgehandeld. Na ontvangst van hun toewijzingsbeschikking mogen de belanghebbenden overgaan tot het inschrijven van hun perceel bij het MI-GLIS.

Deze groep bewoners woont al ruim 30 jaar op de percelen. Ze kunnen zich nu de rechtmatige eigenaar noemen, omdat ze eindelijk over de officiële documenten beschikken.