Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

ASV ontvangt apparatuur van UNDP

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen (ASV) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op woensdag 16 maart 2022 apparatuur ontvangen van de UNDP. Het gaat in deze om laptops, bureaucomputers en tablets. De apparatuur draagt bij aan de institutionele versterking van het ASV en zal goed worden gebruikt bij de voorbereiding en uitvoering van verschillende verkiezingsactiviteiten.

BiZa en de UNDP hebben een jarenlange samenwerking op het gebied van Verkiezingen en Gender Aangelegenheden. Deze samenwerking werd in augustus 2021 opnieuw beklonken, tijdens een virtueel onderhoud tussen minister Bronto Somohardjo van Biza en de UNDP regional director Luis Felipe Lopez Calva. De UNDP heeft BiZa tijdens verschillende verkiezingen ondersteund met apparatuur, trainingen en andere faciliteiten.
Meteen na de verkiezingen van 25 mei 2020 is BiZa gestart met postelectorale activiteiten zoals het houden van evaluatiesessies, onderzoek naar ongeldige stembiljetten en onderzoek naar onbestelde oproepingskaarten. In aanloop naar de pre-electorale fase werden er eind vorig jaar enkele verkiezingswerkgroepen ingesteld, die een aantal activiteiten hebben voor 2022 hebben gepland. Het gaat onder andere om de vroege start van trainingen aan kandidaat stembureauleden, logistieke voorzieningen en inventarisatie stembureaumateriaal en meubilair. Op 28 februari 2022 werd de Beleidscommissie Verkiezingen ingesteld door de minister van BiZa. Dit jaar zal de postelectorale fase worden afgesloten, waarna de pre-electorale verkiezingsactiviteiten kunnen starten.