Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Aanmaak E-ID kaart op eigen locatie

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is geruime tijd bezig met het inzetten van haar mobiele ID kaarten unit voor het aanmaken van de nieuwe E-ID kaarten. Deze extra dienstverlening, welke op locatie plaatsvindt van de cliënten, is speciaal bedoeld voor personen die vanwege bedlegerigheid of meervoudige beperking, fysiek niet in staat zijn om hun E-ID kaart aan te vragen bij hun respectieve Bureau voor Burgerzaken (BvB). Om voornamelijk ouden van dagen in bejaardeninstellingen en mensen met een speciale hulpvraag in hun eigen woonlocatie tegemoet te komen, wordt deze dienstverlening voorlopig alleen in de districten Paramaribo, Wanica en Commewijne geleverd.

Door een verzoekbrief te richten aan de directeur van het CBB, kan deze groep met een speciale hulpvraag, in aanmerking komen voor het laten aanmaken van een E-ID kaart op eigen locatie. In het verzoekschrift moeten de volgende punten duidelijk zijn aangegeven:

  • De naam van de persoon die een E-ID kaart nodig heeft,
  • Als de persoon nog in het bezit is van de oude ID-kaart,
  • Verklaring van de huisarts en
  • De contactgegevens (adres en telefoonnummer)

Deze brief wordt dan afgegeven bij de afdeling Agenda van het CBB aan de Jaggernath Lachmonstraat. Digitaal mag het worden verstuurd naar het emailadres: secretariaatcbb@gmail.com of via whatsapp naar het nummer +5978820083.

Volgens de nieuwe ID-Kaartenwet zijn de oude pvc en geplastificeerde ID-Kaarten vanaf 14 maart dit jaar niet meer geldig.