Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

51 imkers ontvangen een certificaat voor het succesvol behalen van de HACCP-training

Vandaag hebben 51 imkers uit de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Para en Commewijne een certificaat in ontvangst mogen nemen voor het succesvol afronden van de Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) training die werd verzorgd door Peter van Oostveen.

In drie groepen zijn de imkers getraind vanaf maart die werd aangeboden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) met financiële ondersteuning van de Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP).

Het hoofddoel van de training is om te voldoen aan de internationale normen om toegang tot de markt te krijgen.

Farah Anoep Debie, het afdelingshoofd van Bijenteelt laat optekenen dat van de 70 geregistreerde imkers landelijk, 51 hebben geparticipeerd aan de training, waarvan zeven vrouwelijke. De Landbouw-directeur, Soedeshchand Jairam juicht deze branche toe en zegt dat de toegang tot de internationale markt middels zulke trainingen wordt verzekerd. Erick J. Zeballos, Chief Technical Advisor SAMAP, zei dat zulke trainingen altijd zullen worden ondersteund ten behoeve van de agrarische sector en zeker ook de waarborging van voedselzekerheid en veiligheid.

LVV-minister Parmanand Sewdien beveelt de imkers van de voornoemde districten aan om zich te bundelen in een coöperatie. Zo zit er meer organisatiestructuur in en is er een directe aanspreekpunt voor een wereldmarkt die de honingindustrie biedt. De trainees namen vervolgens hun certificaat in ontvangst.