Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

1x24uur kraanwater voor Nieuw Lombe en omgeving

Dorpbewoners van Nieuw Lombe, Moejekiki en Kapasikele langs de Surinamerivier hoeven voortaan niet helemaal naar de rivier te gaan om te baden en/of drinkwater te halen. Op vrijdag 8 december 2023 is te Nieuw Lombe een semi-moderne waterbroninstallatie opgeleverd en officieel in gebruik genomen door President Chandrikapersad Santokhi en Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk.

Het goed opgekomen publiek juichte letterlijk bij het zien van stromend water uit een erfkraan. De waterbron heeft het vermogen meer dan de 1200 huishoudens te voorzien van 1x24uur water uit de kraan. Reeds zijn 400 aansluitingen afgerond.

VP Brunswijk vindt het nakomen van gedane beloften aan de samenleving erg belangrijk. Hij is in een hoerastemming wanneer ontwikkelingsprojecten zijn opgeleverd en overgedragen aan de gemeenschap.

Volgens minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen is het beschikken over schoon drinkwater een basisrecht van de burgers, waarop de totale gemeenschap van Suriname aanspraak maakt.

Hoofdkapitein, Henry Kaffe, dankte de regering voor de voortvarendheid waarmee dit plan is gerealiseerd. Hij riep de samenleving op goed om te gaan met het water. Ludwig Mendelzoon, burgervader van het district Brokopondo dankte de bewoners voor het geduldig wachten al die jaren op deze ontwikkeling.