Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

NH huldigt 35 jubilarissen en gepensioneerden

Drieëntwintig jubilarissen en twaalf gepensioneerden van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, over het jaar 2020, zijn gehuldigd voor hun trouwe dienst. Zij hebben 25, 30, 35 en 40 dienstjaren achter de rug. De huldiging vond plaats op 9 februari in de Congreshal.

Aan de gepensioneerden is een gouden speld, oorkonde, een bloemstuk en een geldbedrag overhandigd, terwijl de jubilarissen zijn voorzien van een gouden speld, bloemstuk en oorkonde.

Minister David Abiamofo en directeur Algemeen Beheer, Thelma Douglas-Pinas, hebben bij deze activiteit hun dank en waardering uitgesproken aan de medewerkers die jarenlang onbaatzuchtig hun krachten hebben gegeven. De NH-bewindsman vroeg tijdens zijn toespraak aan de gehuldigde ambtenaren stil te staan bij de geleverde bijdrage aan de realisatie van de taakstellingen van het ministerie, het belangrijkste productie- en dienstverlenend ministerie van Suriname. “Ik wil dat u de rol beseft, die het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en ook u inneemt binnen het staatsbestel”, aldus de minister.

Gehuldigde, Maureen Bottse, is trots op de mijlpaal. Naar haar mening mag de erkenning eerder plaatsvinden. Het is voor haar belangrijk op te merken dat niet iedereen het voorrecht heeft om 25 dienstjaren te bereiken. Als advies geeft ze aan haar collega’s mee, altijd bij de huldiging aanwezig te zijn om het jarenlange harde werk te vieren.  

Om de feestelijke stemming te verrijken, is bij deze activiteit voor entertainment gezorgd. Eveneens is voor een hapje en verfrissingen zorg gedragen. Vanwege het brede werkterrein van het ministerie, veelal het binnenland, was niet eenieder aanwezig. Voorgesteld is om op een nader te bepalen moment deze gepensioneerden en jubilarissen van hun spelden te voorzien.