Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Informatiebijeenkomst rond op te zetten klachten afhandelingssysteem

Als onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project zal het Grievance Redress Mechanism (GRM)/ klachtenafhandelingssysteem op worden gezet. In dit kader is op 23 mei een informatiesessie gehouden met functionarissen van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) alsook de bestuursdienst (districtscommissarissen en vertegenwoordigers).

Tijdens deze bijeenkomst is ingegaan op het doel van GRM; het in de gelegenheid stellen van de gemeenschap tot het indienen van klachten (betrekking hebbende op de componenten van het project) via het klachtenafhandelingssysteem. Ook zijn de specifieke rollen die het GRM team alsook het districtscommissariaat zullen vervullen, besproken.

Het SCSD-project is gefinancierd door de Wereldbank en heeft tot doel bij te dragen aan de verbeteringen in governance en ter vergroting van het concurrentievermogen in onder andere industrieën van mijnbouw, agribusiness, toerisme en opkomende industrieën. Binnen dit twee componenten tellend project is de focus van het ministerie van NH, component I; de oprichting van de Delfstoffen Autoriteit Suriname. EZOTI houdt zich bezig met het verbeteren van managementcapaciteit, investering in productiviteit, upgraden en bijstaan van kleine en middelgrote ondernemingen alsook directe steun en hervorming van het investeringsklimaat (component II).

Het SCSD-project  is in 2021 van start gegaan en duurt voort tot juni 2025..

Bron tekst: Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

Bron Foto’s Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie