Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Zwembad en Indoor Stadion Nickerie krijgen opknapbeurt

Het Algemene Zwembad Nickerie (AZN) en het Nickerie Indoor Stadion (NIS) in het district Nickerie verkeren momenteel in een deplorabele staat en moeten worden opgeknapt. In dit kader heeft het onderdirectoraat Sport, accommodatie en Ruimte (ODSAR) van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) afgelopen maand een oriëntatie bezoek gebracht aan het district. Volgens de onderdirecteur John Atida behoort de renovatie van het zwembad en het Indoor Stadion tot een integraal project dat gefinancierd zal worden via INDIA-UNDPF in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), waarbij het ministerie van ROS de projectaanvrager is. Het streven is om dit project van het jaar nog te voltooien.

Het stadion verkeert in een zeer slechte staat. Het grootste deel van het dak bestaat uit losse delen, de stalen dakconstructie zijn verroest en de meeste houten bouwonderdelen zijn verrot, doordat het gebouw door de jaren heen aan weer en wind is blootgesteld. Atida: “Het stadion heeft een algehele renovatie nodig. Het team van de architect zal een inventaris en een kostenberekening maken t.b.v. de renovatie.”

De renovatie aan het zwembad houden in het voorzien van een verfbeurt aan de wanden of het aanbrengen van tegels. Bij de kleedkamer- en toiletruimten moeten ook een aantal zaken worden aangepakt. Verder moeten ook electravoorzieningen worden verbeterd. Volgens Atida zal er een inventaris van de onderdelen die renovatie behoeven gemaakt worden en aan de hand daarvan zullen er werktekeningen en kostenramingen worden geproduceerd. “Voorzieningen zoals de beveiliging van het kantoorgebouw en de kleed- en toiletruimten zullen worden getroffen. Het terrein zal van goede verlichting moeten worden voorzien.”

Behalve het renoveren van het AZN en het NIS ligt het ook in de planning om het Multifunctioneel Statuutplein (Liefdesplein) zodanig in te richten dat het een multifunctioneel karakter krijgt, waarbij de volgende sportfaciliteiten aanwezig zullen zijn: een speeltuin, een atletiekbaan, natuurgras voetbalveld, wandelpaden met een vijver en een fitness ruimte. “Hiervoor zullen sponsors worden gezocht bij lokale ondernemers, het Staatsolie Sportfonds en bij de Diaspora,” aldus onderdireteur Atida.