Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

ZEESCHILDPADDEN VOORLICHTINGS- EN BEWUSTWORDINGSACTIVITEITEN, RECHTEROEVER COMMEWIJNERIVIER.

Op maandag 13 juni 2022, heeft de dienst ‘s Landsbosbeheer (LBB) afdeling Natuurbeheer (NB) i.s.m. WWF – Guianas, Districtscommissariaat Commewijne en onderwijs inspecteur van Commewijne van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een zeeschildpadden voorlichtings- en bewustwordingsdag georganiseerd voor 3 scholen in Commewijne.

Op deze dag zijn de enthousiaste leerlingen en leerkrachten van de scholen O.S. Johanna Margaretha, O.S Rust en Werk en O.S. Kronenburg voorzien van belangrijke informatie omtrent de zeeschildpadden die naar Suriname komen om hun eieren te leggen. Tevens hebben de leerlingen informatie gehad waarom het belangrijk is om de zeeschildpadden te beschermen en hebben zij ook geleerd wat mag en wat niet mag.

De leerlingen en leerkrachten zijn door de vertegenwoordigers van Natuurbeheer, WWF – Guianas , de onderwijs inspecteur van Commewijne en de Districtscommissaris van het district Commewijne toegesproken. Aan de leerlingen is gevraagd om de opgedane informatie te delen met hun familie en vrienden om zodoende mee te helpen aan de bescherming van de zeeschildpadden in Suriname.