Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

Women, Peace and Security Conference

De Commander van de U.S. Southern Command, generaal Laura Richardson, is op woensdag 31 augustus 2022 gastspreker geweest op de Women, Peace and Security (WPS) event op het ministerie van Defensie. De WPS is een evenement gericht op vrouwen in legers en andere veiligheidsdiensten. Hiermee wordt de betrokkenheid van vrouwen in legers en andere veiligheidsdiensten bevorderd.

Op het event met als thema Talent Doesn’t Have Gender: Leadership Lessons, is het belang van mentoren en rolmodellen benadrukt. “Er zijn geen grenzen aan wat een vrouw kan doen. Ze moet alleen de kans krijgen om te bewijzen wat ze kan”, merkte  generaal Richardson op. Naast generaal Richardson waren ook minister Krishna Mathoera en ambassadeur Jean Manes gastsprekers. Minister Krishna Mathoera geeft aan dat er veel werk te verzetten is om het aantal vrouwen in het Defensieapparaat te vergroten. “Bij het ministerie van Defensie hebben we 425 vrouwelijke medewerkers, ruim 10 procent van het totaal personeel. Van de 425 zijn 67 officieren, 57 onderofficieren, 178 soldaten en 123 burgerpersoneel. Wij maken de helft van de bevolking uit. Wij kunnen invloed uitoefenen op deze aantallen. We kunnen onze toekomst zelf bepalen”, zei de minister.

De WPS moet helpen om veiligheid en vrede te waarborgen. Over het algemeen bestaat om en bij de helft van de bevolking uit vrouwen. Echter bestaat het overgrote deel van legers en andere veiligheidsdiensten uit mannen. Richardson merkte op dat mannen een belangrijke rol te vervullen hebben in het geheel. Ze merkt op dat doen zij begon aan haar vliegcarrière er niet veel vrouwelijke helikopterpiloten waren. “Mijn mentoren waren toen van verschillende achtergronden maar de meeste zijn mannen geweest. Het waren de type mentoren die je niet alleen advies geven, maar ook voor je opkomen en het menen met je succes”, deelde ze mee. Ze heeft de aanwezigen uitgedaagd om een mentor te zijn voor degenen die één nodig hebben. Onder de aanwezigen waren ook generaal-majoor Jeffrey Marlette, Adjudant General van de South Dakota National Guard (SDNG), en enkele andere Amerikaanse legertoppers.