Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Justitie en Politie

Winkeliers en Ondernemers bespreken Veiligheidsvraagstukken met Minister Amoksi

Op dinsdag 18 oktober heeft de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi een bijeenkomst gehad met de Chinese Vereniging SCUA en de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS). De meeting is een vervolg op een eerdere vergadering waarbij onder andere de veiligheid van winkeliers een agendapunt was.

Bestuursleden van de Chinese Vereniging SCUA en de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS).

Minister Kenneth Amoksi haalde aan dat er in recente weken een verruwing is geconstateerd bij berovingen, ook bij winkelberovingen. De politie heeft surveillances opgevoerd om criminelen af te schrikken, maar komt nu nog manschappen en voertuigen tekort om dit op volle kracht te doen. Het

Korps Politie wordt dit jaar met ruim 200 nieuwe politieambtenaren aangesterkt. Er worden ook nog lichtingen gepland voor 2023 en 2024 zodat het tekort volledig ingelopen wordt. De aankoop van voertuigen voor met name de brandweer en politie zijn intussen ook al goedgekeurd door de raad van ministers.

Commisaris van Politie Orlando Jacott tevens Regiocommandant van Paramaribo heeft de bijeenkomst ook bijgewoond en wist te vertellen dat de politie 105 rovers heeft aangehouden in de afgelopen drie maanden. Er zijn hierbij ook illegale wapens en munitie in beslag genomen. In de feestperiode van december zal de politie samen met BBSers en militairen surveilleren om ook bij de enorme drukte die er is de veiligheid van de samenleving te garanderen.

De organisaties vroegen verder naar meer informatie van de politie zodat ze zichzelf ook beter kunnen beschermen en gevaren kunnen herkennen. Ze merkten ook op dat de aanrijdtijden van de politie sterk verbeterd zijn in de afgelopen maanden maar dat het in sommige gevallen toch nog lang duurt voordat de politie ter plekke arriveert. De politie zal de specifieke veiligheidstips voor winkeliers en ondernemers delen met de organisaties zodat zij hun leden kunnen informeren.