Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Werkomstandigheden bouw- en bosbouwsector heeft aandacht Arbeid

De Arbowet die sinds april 2018 op de agenda staat van De Nationale Assemblee zal de arbeidsomstandigheden van onder andere werkers in de bouw- en bosbouwsector ten goede veranderen zodra de bedoelde wet wordt aangenomen. Dit zei minister Soewarto Moestadja van Arbeid tegen vertegenwoordigers van de Building and Wood Workers (BMI) die hem een beleefdheidsbezoek brachten. De gasten zijn in ons land in verband met een presentatie die ze hebben gehouden op een workshop van C-47 voor vakbondsleiders in de bouw- en bosbouwsector.

Sedert zijn aantreden als minister van Arbeid spant Moestadja zich in voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor alle werkers in ons land.De bedoelde Arbowet zal richting geven aan beleid en arbeidsomstandigheden die daaraan voldoen. Met deze wet zullen werkgevers en werknemersgezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een gezonde en veilige werkplek. De bewindsman verwacht dat de wet effectief antwoord zal geven op de klachten uit de bouw- en bosbouwsector in ons land.

De BWI is de wereldvakorganisatie bestaande uit vakbonden met leden in de sectoren Bouw, Bouwmaterialen, Hout, en Bosbouw. De BWI beoogt de ontwikkeling van vakbonden in deze sectoren over de hele wereld te bevorderen en de rechten van werknemers te bevorderen en af ​​te dwingen in de context van duurzame ontwikkeling.De BWI groepeert ongeveer 350 vakbonden die ongeveer 12 miljoen leden in 127 landen vertegenwoordigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Genève, Zwitserland. Regionale kantoren en projectkantoren bevinden zich in verschillende delen van de wereld, waaronder Panama, Peru en Brazilië.De vakcentrale C-47 is medelid van deze organisatie. De vertegenwoordigers van BWI die op bezoek bij de minister waren zijn: Milton Freitas, vertegenwoordiger van BWI voor Zuid-America en het Caribisch gebied en Zamani Menso, vertegenwoordiger van de grootste vakbond in Nederland, FNV (Bouwsector).

Paramaribo, 8 maart 2020

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid

 Glenn Piroe (Arbeid), Milton Freitas (BWI), SoewartoMoestadja, Zamani Menso (FNV), Robby Berenstein (C-47)