Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Werklozensteun

Ter voorkoming van grote concentraties van personen en de verspreiding van covid-19 is de fysieke registratie voor werklozensteun aan de Gongrijpstraat omgezet in een digitale registratie. Dit houdt in dat niemand zich meer hoeft aan te melden aan de Grondgrijpstraat voor registratie, maar per email zich dient te registreren voor werklozensteun op covidsoc@gov.sr

Personen die zich reeds hebben geregistreerd, en voldoen aan de gestelde voorwaarden, zullen spoedig worden gebeld omtrent de dag en locatie voor de ontvangst van hun uitkering. Wellicht ten overvloede wordt benadrukt dat niet iedereen die zich heeft opgegeven voor steun, hiervoor automatisch in aanmerking komt. De steun is slechts voor de personen die daadwerkelijk deze nodig hebben.

Thans is de organisatie doende de laatste hand te leggen aan de administratie voor uitbetaling van de steun aan verschillende sectoren, zo ook de steun aan de standhouders van de Centrale Markt.

Voor een vlotte uitbetaling van meerdere personen tegelijkertijd, zullen er verscheidene plekken worden aangewezen voor de uitkering van de werklozensteun. De steun is bedoeld voor personen die werkloos zijn geworden als gevolg van de uitbraak van covid-19, personen die nu zonder inkomen zitten en personen die het voorlopig moeten doen met een vermindering van hun inkomen.  

Nadere berichten volgen.

Paramaribo, 6 juli 2020

Ministerie van Arbeid