Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Vertegenwoordigers VCB op bezoek bij AW&J in het kader van financiële inclusie voor jongeren

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft vertegenwoordigers van de Volkscredietbank (VCB) op bezoek gehad voor een potentiële samenwerking ter bevordering van het natraject van de Basic Needs Trust Fund (BNTF) projecten van het ministerie. Het doel is om het proces van bankieren, in het bijzonder voor de jongeren en zelfstandige ondernemers, te versoepelen. Dit bezoek heeft plaatsgevonden op maandag 8 november 2021.

Melvin Creebsburg, senior manager of operations van de VCB, heeft aangegeven dat de bankinstelling de BNTF projecten van het ministerie van AW&J goed op de been volgt. In dit kader heeft het management team VCB besloten om een bezoek te brengen aan minister Rishma Kuldipsingh. Creebsburg heeft het gehad over financiële inclusie, het leveren van betaalbare financiële diensten en het toegankelijk zijn van deze diensten voor de bevolking. Deze financiele inclusie is met name bestemd voor de zelfstandige ondernemers en jongeren die deel uitmaken van de BNTF projecten, omdat er vaak een barrière ligt tussen de jongeren en de bank, vooral bij het aanvragen van een lening of financiering. Deze barrière wilt de VCB minimaliseren door deze jongeren de mogelijkheid te bieden om een bankrekening te openen en op die manier een relatie op te bouwen met de bank.

Minister Kuldipsingh heeft te kennen gegeven dat het een prioriteit is om de vakscholen, Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO); Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) en de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), die werkarmen zijn van het ministerie van AW&J stabiel en productief te behouden. De bewindsvrouwe heeft aangegeven dat de kleine of middelgrote ondernemingen (KMO’s) de ruggengraat zijn van de economie en dat het voorstel van de VCB een stimulans zal zijn naar de jongeren in hun natraject richting ondernemerschap. Kuldipsingh heeft voorgesteld dat het team van de VCB de jongeren aan het begin van de trainingen voorziet van informatie en adviezen over het bankieren zodat deze jongeren in een vroeg stadium hun financiële  zaken kunnen ordenen.

Vertegenwoordigers van de Volkscredietbank (VCB) op bezoek bij het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J).

Paramaribo, 9 november 2021

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken