Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Update: Multidisciplinaire inspectie gestart

Update: Multidisciplinaire inspectie

De multidisciplinaire inspectie die gevoerd wordt in het kader van de controle en naleving van de Covid-19 protocollen is nogsteeds gaande. Het gaat om de clusterinspectie die gedaan wordt door 6 verantwoordelijke ministeries. Ingaande vandaag, 24 december, gelden de aangescherpte maatregelen die gisteren door de Regering zijn gepresenteerd.

Conform de mededelingen geldt dat alleen de essentiële diensten, door de Regering genoemd, diensten mogen aanbieden. Tegen de bedrijven die niet behoren tot de essentiële diensten en toch open zijn voor het publiek, zullen er harde maatregelen getroffen worden en eventueel overgaan tot intrekking van de vergunning. Ook zijn uitvaartbedrijven verplicht contact te maken met het Clusterteam die de nabestaanden zal begeleiden, aan de hand van de Covid-19 preventie protocollen voor uitvaarten.

Een salon die open was voor het publiek

De afgelopen dagen zijn er harde maatregelen getroffen tegen bedrijven die de Covid-19 protocollen niet (voldoende) naleven. Dit om de verspreiding van het virus te beperken en zorg te dragen voor veilige werkomstandigheden. Het gaat om de clusterinspectie die gedaan wordt door de Arbeidsinspectie van de het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) van het Ministerie van Volksgezondheid, Economische Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Ministerie van Defenstie, Ministerie van Justitie en Politie en de Bestuursopzichters van de districtscommissaris behorende bij het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Voor meer informatie, klachten en aanmeldingen van bedrijven en belanghebbenden kan er gemaild worden naar: clustercovid19team@gmail.com.

De uitvaartbedrijven kunnen zich ook telefonisch aanmelden op: +597 8265056 (mevrouw M. Nelson)

Paramaribo, 24 december 2020

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Clusterinspectie in een van de Chinese winkels die na de lockdown nog open was voor het publiek