Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Update clusterinspectie: Informatie sessie voor chinese verenigingen

Uit de Covid-19 cluster werkzaamheden, die 18 december 2020 van start gegaan zijn, is voortgevloeid dat onder andere de chinese ondernemers niet beschikken over alle Covid-19 protocollen en arbeidsinformatie om conform de regels te ondernemen. In dit kader heeft de Arbeidsinspectie een informatie sessie gehouden voor verschillende chinese verenigingen om meer duidelijkheid te brengen in de materie. De aanwezige verenigingen waren de Suriname Chinese United Association (SCUA), Kong Ngie Tong, Hainan, Cheung Fa Foei Kon, Zhe Jiang handels vereniging en Cheung Fa dagblad. Deze informatie sessie heeft plaatsgevonden op 18 januari bij Kong Ngie Tong Sang. De chinese verenigingen zijn hiermee beter geïnformeerd over de arbeidsgerelateerde verplichtingen, controle handhaving en de reguliere inspecties.

vlnr: Yu Li Hong, Li Xue Xiong, Rowan Noredjo, He Zheng Xiong en Nina Huang 

Inspecteur Generaal Arbeidsinspectie, Rowan Noredjo, heeft aangegeven dat het de bedoeling is dat de informatie een sneeuwbal effect krijgt en de chinese gemeenschap bereikt, zodat ook die groep zich aan de voorgeschreven regels kan houden. Hiermee kunnen ook de boete opleggingen en het sluiten van winkels en andere ondernemingen gereduceerd en of voorkomen worden. Verder heeft de Inspecteur Generaal aangegeven dat deze inspecties ervoor zorg moeten dragen dat niet alleen de burgers die gebruik maken van de diensten beschermd moeten worden, maar ook de werkgevers en de werknemers.

De leden van de chinese verenigingen stellen de informatie sessie op prijs en hebben voorgesteld om de informatie over te brengen naar de chinese gemeenschap via de chinese media. Het zal een vertaalslag zijn waarbij arbeidsvoorschriften, procedures en arbeidswetten belicht zullen worden. Middels deze aanpak hebben de verenigingen vertrouwen in een positieve gedragsverandering met betrekking tot de Covid-19 protocollen en de naleving van de arbeidswetten.

vlnr: Ashwin Orie, Rowan Noredjo en Perry Hoepel

Voor meer informatie over werkgevers en werknemers kunnen de onderstaande afdelingen van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken geraadpleegd worden:

Arbeidsinspectie

Adres: Gemenelandsweg no. 83 – 85

Telefoonnummer: 411301 – 471660 – 471940 Email: clustercovid19team@gmail.com

Onderdirectoraat Arbeidsmarkt

Adres: Mr. E. Brumastraat no. 52

Afdeling Arbeidsbemiddeling

Telefoonnummer: 8815616 – 8815676

Email: arbeidbemiddelingsur@gmail.com

Afdeling Werkvergunningen Paramaribo

Telefoonnummer: 472920 – 8640051 Email: werkvergarbeid@gmail.com

Afdeling werkvergunningen Nickerie

Telefoonnummer: 231418 Email: wvnickerie@atm.gov.sr

Paramaribo, 18 januari 2020

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken