Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Uitdagingen bij opstarten CIP zullen worden overwonnen

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) zal internationale partnerschappen moeten aangaan voor het verkrijgen van technische assistentie bij het opstarten van het centrum. De raad zal hierover zo spoedig mogelijk actie moeten ondernemen, nu blijkt dat er geen schot in de zaak komt met betrekking tot de technische assistentie die van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) werd verwacht. Dit hebben de raad, onder leiding van Susan Bansropansingh, en minister Steven Mac Andrew afgesproken tijdens een reguliere meeting op woensdag 30 augustus 2023, waarbij de raad verslag deed aan de bewindsman over de stand van zaken.

De technische assistentie die nodig is voor het opstarten van het centrum komt neer op het ontwikkelen van een raamwerk voor het toepassen van een methodologie met betrekking tot productiviteitsmetingen. Hiervoor zullen specifieke experts moeten worden aangetrokken voor een bepaalde periode om het opstartproces in gang te zetten en om lokale deskundigen die moeten overnemen, te onderrichten. De minister zal blij zijn als de ILO nog inkomt met de beloofde ondersteuning, maar de raad mag volgens hem geen afwachtende houding aannemen in deze. De raad dient volgens hem alternatieve internationale bronnen te zoeken voor de benodigde technische ondersteuning aan het centrum. Een optie die verder onderzocht moet worden betreft het gebruik maken van Canadese experts.

De Raad van toezicht zal alvast een inventarisatie opmaken over innovatieve ontwikkelingen die door  verschillende ministeries worden bevorderd en/of worden uitgevoerd, waardoor het CIP inzicht krijgt in  de innovatieve inspanningen vanwege de overheid. Hierdoor zal het centrum beter kunnen inspelen op technische begeleiding en assistentie van activiteiten in dit verband. Het CIP zal vooral van grote betekenis moeten zijn voor de micro, kleine en middelgrote bedrijven die staan voor uitdagingen op het gebied van productiviteit en innovatie.

Paramaribo, 01 September 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit, onder leiding van Susan Bansropansingh, informeerde minister Steven Mac Andrew over de stand van zaken met betrekking tot het opstarten van het CIP.