Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Tienermoeders vergroten kennis en vaardigheden in textiele werkvormen voor gevorderden

Zestien tienermoeders hebben op maandag 12 december 2022 een aanvang gemaakt met de training “Textiele Werkvormen Advance’ bij de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), nadat ze eerder dit jaar met succes de Basistraining hebben afgerond. Hiermee geven ze blijk vastberaden te zijn zich te ontplooien tot volwaardige modinettes. Deze vervolgtraining is mogelijk gemaakt door het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning dat de kosten volledig dekt, waardoor de cursisten deze cursus kosteloos kunnen volgen.

Bij aanvang van de training heeft de onderdirecteur Arbeidsmarkt op het ministerie van Arbeid,Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), Naomi Esajas- Friperson, die tevens de voorzitter is van de Raad van Bestuur bij de SAO, namens minister Steven Mac Andrew, de cursisten een hart onder de riem gestoken. Ze gaf aan dat het ministerie er alles aan doet om jongeren, in het bijzonder risicojongeren, kosteloze of tenminste betaalbare vaktrainingen aan te bieden met het doel dat ze betere kansen maken op de arbeidsmarkt of dat zij zich beter kunnen ontplooien als werknemer of als zelfstandige.

Jaswant Doekharan, projectcoördinator Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning, heeft de tienermoeders bemoedigd om alles op alles te zetten, waardoor ze ook deze training voor gevorderden eveneens met succes kunnen doorlopen om met de opgedane kennis en ontwikkelde vaardigheden hun brood mee te verdienen. Joyce Lapar, directeur van de SAO, is ervan verzekerd dat deze training de cursisten in staat zal stellen om aan de slag te gaan en daarmee hun eigen toekomst te versterken.  Alle sprekers hebben aangegeven dat de jonge vrouwen ondanks hun moeilijke situatie, de potentie hebben om zich te ontwikkelen tot personen die volwaardig kunnen meedoen aan de maatschappij. Gedurende de cursus krijgen de participanten een naaimachine ter beschikking om huiswerkopdrachten te kunnen doen.  De cursisten hebben bij deze gelegenheid blijk gegeven consistent te zijn in hun streven om elke etappe van het vak met succes te doorlopen en ze volharden in hun opvatting dat ze hierdoor beter van zullen worden.  De training duurt 2 maanden.

Paramaribo, 14 december 2022

Communicatie Unit     

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Op de voorgrond onder andere: Joyce Lapar (directeur van de SAO), Naomi Esajas-Friperson (voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO, tevens onderdirecteur Arbeidsmarkt AWJ), Lalita Gangadin (trainer), Jaswant Doekharan (projectcoördinator Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning) en Anisjah Tamsiran-Saridjan (onderdirecteur Vaktrainingen SAO) samen met de tienermoerders die de training  volgen.