Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Regionale Sportacademie

 1. Waar staat RSA voor?
  RSA staat voor de Regionale Sport Academie.
  De regering van Suriname erkent het belang van fysieke activiteit, lichamelijke opvoeding en sport als instrumenten voor ontwikkeling; ontwikkeling van de jeugd, de gemeenschappen en naties. Als portefeuillehouder is Suriname  verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Jeugd, Sport, Cultuur en Gender in de Caricom .  Met de oprichting van de Regionale Sport Academie levert zij een concrete bijdrage aan duurzame ontwikkeling en regionale integratie.

 2. Hoe realiseert RSA deze ontwikkeling?
  RSA is het centrum van waaruit de regionale integratie  wordt gecoördineerd en gemonitord. Zo is er een Academische poot opgezet die een belangrijke rol speelt bij de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen.

 3. Wat zijn de belangrijkste activiteiten van RSA?
  Er worden Academische trainingen, programma’s voor professionele sporters en andere onderzoeken gehouden die talenten identificeren en verder ontwikkelen. Verder worden er ook Sport-uitwisselingsprogramma’s gehouden.

 4. Hoe werd de basis voor deze activiteiten van RSA gelegd?
  Aan de opzet van RAan de opzet van RSA werd invulling gegeven door een Taskforce te installeren die de sportvraag en sportbehoefte identificeerde en deze in een Caricom leerplanontwikkeling goot dat als basis diende voor de Academische poot.
  De bemensing van deze afdeling volgde direct daarop en de Academie kon van start gaan met haar activiteiten. Op 8 maart 2012 is de Academie officieel geopend en in April 2012 waren de eerste gecertificeerde cursussen een feit.SA werd invulling gegeven door een Taskforce te installeren die de sportvraag en sportbehoefte identificeerde en deze in een Caricom leerplanontwikkeling goot dat als basis diende voor de Academische poot.
  De bemensing van deze afdeling volgde direct daarop en de Academie kon van start gaan met haar activiteiten. Op 8 maart 2012 is de Academie officieel geopend en in April 2 aan de opzet van RSA werd invulling gegeven door een Taskforce te installeren die de sportvraag en sportbehoefte identificeerde en deze in een Caricom leerplanontwikkeling goot dat als basis diende voor de Academische poot.


  De bemensing van deze afdeling volgde direct daarop en de Academie kon van start gaan met haar activiteiten. Op 8 maart 2012 is de Academie officieel geopend en in April 2012 waren de eerste gecertificeerde cursussen een feit.012 waren de eerste gecertificeerde cursussen een feit.

 5. Wat is de visie van RSA?
  De visie van RSA is het bieden van unieke carrièremogelijkheden voor sporters van verschillende landen en in het bijzonder sporters uit de Caribische regio.
  Elke sporter komt in de gelegenheid zich maximaal te ontplooien door de internationaal erkende programma’s op master en doctoraal niveau die door de Academie worden aangeboden.


 6. Wat is de missie van RSA?
  RSA streeft ernaar uitmuntende studenten een podium te bieden het hoogst haalbare te verwezenlijken op het gebied van opleidingsmogelijkheden. 

 7. Waaruit bestaat het curriculum van RSA?
  Het curriculum van RSA bestaat uit o.a.:
  Theorielessen:
  Engelse communicatie
  ICT, Sociale vaardigheden,EHBO,Sport ethiek
  Geschiedenis en onderzoek van de Sport 
  Pedagogiek,Voeding,Lichamelijke opvoedingPraktijklessen
  Voetbal, Zwemmen, Atletiek, Sport en recreatie, Cricket, Basketbal, Volleybal

 8. Zijn er ook individuele lessen te volgen bij RSA ?
  Er zijn ook individuele lessen persoonlijke gezondheid en fitness en 
  IGSS ( Individual Growth Support System)Voor meer informatie RSA – Academic department


  Administration office
  Leysweg nr 86
  Telefoon 490103