Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Surinaamse fitness trainers behalen primeur met officieel erkend diploma

Eerste gediplomeerde fitness trainers van Surinamers een feit. Afgelopen zaterdag 08 juli 2023 hebben de eerste gediplomeerde fitness trainers hun diploma in ontvangst mogen nemen bij het Denksportencentrum van het Directoraat Sportzaken.

De trainers hebben hun opleiding gevolgd bij Health Company (HC), opgericht door Jörgen Duttenhofer en partner, Ariëla Sandiya Duttenhofer. De training duurde 2 tot 3 maanden en omvatte zowel theoretische als praktische examens.

De Fitness opleidingen van HC hebben verschillende niveaus en worden aanbevolen door het Directoraat Sportzaken middels een Public Private Partnership overeenkomst. De diploma’s zijn daarom erkend door het sportdirectoraat. Met deze samenwerking beoogt Sportzaken goed opgeleide en gekwalificeerde fitness trainers beschikbaar te stellen voor diverse sportaccommodaties, activiteiten en in het bijzonder sportbonden en sportbedrijven, aldus de Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw.

Op dit moment zijn er veel sportinstructeurs die sportdiensten aanbieden zonder een cursus of training te hebben gevolgd. Dit kan grote problemen veroorzaken voor sporters en cliënten van sportdiensten. Daarom gaat het Directoraat Sportzaken, via haar onderdirectoraat Onderzoek, Informatie en Kadervorming(OIK), samenwerking aan met organisaties en bedrijven die opleidingen op het gebied van sport aanbieden. Dit moet ervoor zorgen dat zowel de publieke als de private sector hoogwaardige en goed gekwalificeerde sportdiensten aanbiedt aan de gemeenschap, ter bevordering van een gezonde, prestatieve en productieve samenleving in Suriname, benadrukte de directeur tijdens zijn felicitatieboodschap aan de eerste HC gediplomeerde fitness trainers uit eigen land.

Het Directoraat Sportzaken feliciteert de geslaagde trainers en kijkt uit naar hun professionele bijdrage aan de sportgemeenschap van Suriname.