Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

Startsein 2e Fase Aspirant – Jachtopzieners Opleiding

Op maandag 18 maart 2024 begon een nieuwe fase in het project voor aspirant-jachtopzieners, onder leiding van projectcoördinator, Dhr. Sutrisno Mitro. In een interview met hem werd duidelijk dat deze fase een belangrijke mijlpaal markeert in het traject van de aspirant-jachtopzieners.

Dhr. Sutrisno Mitro, die als projectcoördinator is aangesteld voor de opleiding van de aspirant-jachtopzieners, deelde zijn enthousiasme over de start van de tweede fase. Hij benadrukte het belang van deze fase als een verdere stap in het opleidingsprogramma, waarbij de aspirant-jachtopzieners hun vaardigheden en kennis verder zullen ontwikkelen.

In de tweede fase van de opleiding aspirant-jachtopzieners zullen de studenten verder worden opgeleid tot buitengewoon agent van de politie op de politieacademie.

Dhr. Sutrisno Mitro legde uit dat de aspirant-jachtopzienerss reeds getraind zijn in het herkennen van dieren, de klimatologie, biodiversiteit, wildbeheer en wet- en regelgeving met betrekking tot jacht en natuurbescherming. Daarnaast hebben ze ook praktische vaardigheden opgedaan, zoals het hanteren van een kettingzaag en onderhoud van gereedschap.

Na afronding van de tweede fase zullen de aspirant-jachtopzichters doorgaan naar de volgende fasen van het opleidingsprogramma, met als uiteindelijk doel om gekwalificeerde en bekwame jachtopzichters te worden.

De start van de tweede fase markeert een belangrijke stap voorwaarts in het project voor aspirant-jachtzieners dat in 2022 begon.

Met vastberadenheid en toewijding zullen zij hun training voortzetten en streven naar succes in hun toekomstige rol als jachtopzieners.

Het project wordt gefinancierd door het GCCA+ project en de 2e fase (opleiding tot BAVP) wordt gefinancieerd door het ASL- 2 Project, beiden onderdeel van de UNDP.