Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

SPWE verzorgt informatie sessie aan leerlingen Waaldijkcollege

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft aan de examenleerlingen van het Waaldijkcollege een informatie sessie over ondernemerschap verzorgd. Het doel van deze sessie is om bewustwording te creëren onder de leerlingen en hoe zij met de opgedane kennis kunnen ondernemen na afronding van de studie. De sessie heeft plaatsgevonden op woensdag 27 oktober 2021.

De examenleerlingen van het Waaldijkcollege tijdens de informatie sessie.

Karen Peroti, consulent van de SPWE, heeft aangegeven dat het een ware genoegen is geweest van de SPWE om de leerlingen de basis vaardigheden van ondernemerschap bij te brengen. De sessie is verzorgd door Lilian Wiebers, die de leerlingen heeft geïnspireerd om hun talenten verder te ontwikkelen na het afronden van hun studie. Wiebers heeft de leerlingen bemoedigd om nu al te starten met het opzetten van een kleine onderneming en zich aan te melden bij de SPWE om meer vaardigheden van ondernemerschap aan te leren.

Onderdirecteur van het Waaldijkcollege, Muriel Barth, heeft aangeduid dat het college een introductieweek heeft georganiseerd, waarbij de leerlingen middels trainingen en motivatie sessies moed wordt ingesproken. In dit kader heeft het college de SPWE benaderd om de sessie “basis ondernemerschap” te verzorgen aan de examenleerlingen en op die manier hun kennis te verbreden. Barth heeft aangegeven dat er verwachtingen zijn dat de leerlingen na de sessie een betere kijk hebben op ondernemerschap en zich daardoor beter zullen inzetten in hun gekozen vakrichting.

Paramaribo, 28 oktober 2021

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken