Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

SPWE leert kinderen al spelend eigen baas te zijn

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), levert middels mini-workshops een uitstekende bijdrage aan het vakantieproject van de stichting RUMAS “Lobi Nanga Prisiri Skoro”. Het doel van deze mini-workshops is om jongeren op een kindvriendelijke manier kennis te laten maken met ondernemerschap en om ze bewust te maken van het belang van studeren voor het ondernemen op latere leeftijd.

De eerste workshop was op 7 september waarbij 50 kinderen hebben meegedaan. Trainer, tevens consulent, bij SPWE, Kayal Joeloemsing, vindt het een fantastisch initiatief van RUMAS om kinderen op een creatieve manier bij te brengen wat ondernemerschap inhoudt. Spelenderwijs worden opdrachten die betrekking hebben op ondernemen en samenwerken, door de kinderen uitgevoerd. Al spelend worden de kinderen hierbij bekend gemaakt met het gevoel om eigen baas te zijn door zelfstandig te ondernemen en om samen te werken met anderen om meer profijt te hebben. Op deze workshops is gebleken hoe kinderen enthousiast kunnen zijn bij het dromen van een eigen onderneming te hebben als ze volwassen zijn geworden.  

De kinderen die meedoen zijn in de leeftijdsklasse 8 jaar t/m 15 jaar. Het gaat om ongeveer 150 kinderen van Flora B, Land Van dijk en de Boerbuiten. Dit project wordt simultaan in deze drie buurten uitgevoerd in de periode 02 september tot en met 14 september 2022. Met deze mini-workshops voor kinderen geeft de SPWE blijk van haar streven om al heel vroeg de ondernemingsgeest bij personen te prikkelen en ze nu al gevoelig te maken voor samenwerking in coöperatief verband.

Paramaribo, 9 september 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

De trainer van de SPWE, Kayal Joeloemsing, met de kinderen die spelenderwijs kennis mochten maken met ondernemerschap en samenwerken in coöperatief verband.