Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

SAO certificaatuitreiking GAWASA EN textielewerkvormen in wanica

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft aan 32 cursisten een certificaat overhandigd voor het met succes afronden van de trainingen gas-, water- en sanitairevoorziening (gawasa) en textiele werkvormen.  De trainingen zijn onderdeel van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen. Het project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) en heeft als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen teneinde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, hetzij als klein ondernemer of als werknemer. De certificaatuitreiking heeft plaatsgevonden op donderdag 13 januari 2022.

De geslaagden van de training gawasa zijn nu in staat installatie werkzaamheden te verrichten. Zij kunnen onder andere drinkwaterleidingen op een correcte wijze en op maat monteren. Ook hebben zij de basisvaardigheden aangeleerd die centraal staan in de gawasa techniek en de juiste voorschriften in acht nemen qua veiligheid en milieu. Bij de training textiele werkvormen hebben de geslaagden vaardigheden aangeleerd om eenvoudige dames- en herenkleding te vervaardigen.

Directeur Joyce Lapar van de SAO heeft de cursisten aangemoedigd om zich te blijven inzetten. De geslaagden van de training textiele werkvormen worden voorzien van een naaimachine en de geslaagden van de gawasa training een toolkit om hetgeen aangeleerd is verder voort te zetten. De directeur blikt tevreden terug op de uitvoering en afronding van dit project. De best geslaagde van de gawasa training is Sewratan Kishan en van de training textiele werkvormen Chikoe Diana. De directeur heeft de felicitaties uitgebracht  aan de cursisten met dank aan alle actoren die  een bijdrage hebben geleverd aan het succesvol afronden van dit project.

Directeur Joyce Lapar van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) tijdens de overhandiging

Paramaribo, 14 januari 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken