Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

ROS TROTS OP BEHAALDE RESULTATEN SPORTERS SPECIAL OLYMPICS

Gracia Emanuël, minister van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) is enorm trots op de behaalde resultaten van de Surinaamse sporters die deel hebben genomen aan de Special Olympics Summer Games, van 12 tot en met 25 juni in Berlijn Duiltsland.

De bewindsvrouw sprak haar bewondering en waardering uit tijdens de huldiging van deze sporters gisteren in het Frank Cameron Centrum. Verder gaf ze ook aan deze groep sporters te zullen blijven ondersteunen. Emanuël bedankte bij deze gelegenheid ook de coaches, begeleiders en ouders van de sporters voor hun inzet bij dit behaalde succes voor Suriname.

De ROS-bewindsvrouw hoopt dat er hard gewerkt wordt zodat de financiële ondersteuning vanuit het ministerie bij de eerst volgende special olympics summer games die gehouden zal worden in Australië, tijdig overgemaakt zal worden naar de organisatie. Verder legt ze uit dat de financiële donatie vanuit ROS echter de kosten plaat niet kon bedekken. Hierdoor moest er een beroep gedaan worden op het ministerie van financiën voor financiële ondersteuning, die niet vóór vertrek van de sporters in orde gemaakt kon worden. Ondertussen is het financieel gedeelte vanuit de overheid helemaal rond. De minister en de gehele Surinaamse gemeenschap zijn bijzonder trots op de Special Olympians dat zij op zo een succesvolle wijze het internationale podium voor Suriname hebben behaald.