Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

ROS tekent contract voor realisatie Jogging Track Lelydorp

Op 23 april heeft het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) een contract ondertekend met het aannemingsbedrijf Ramlal N.V. voor de realisatie van een Jogging Track in Lelydorp, gelegen in het district Wanica. Deze plechtigheid vond plaats op het commissariaat Wanica Zuid-Oost in aanwezigheid van minister Gracia Emanuël, sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw, OD John Atida, ambassadeur van India Shri. Shankar Balachandran, deken der commissarissen Shafiek Goelaman en vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking en het Ministerie inisterie van Openbare Werken.

Dit project is onderdeel van het Quick Impact Project van ROS, waarbij een synthetische trimbaan in Tuinstad te Lelydorp zal worden aangelegd. De financiering komt deels van de Indiase Ambassade en de Surinaamse overheid.

De regering streeft ernaar om met dit project de sportparticipatie van de gemeenschap te vergroten en de gezondheidstoestand te verbeteren. “Dit project is een teken van hoop voor de gemeenschap,” benadrukte de sportdirecteur. Ondanks de financiële beperkingen is het ministerie volgens Touw Ngie Tjouw standvastig gebleven in het realiseren van de doelen van het Gericht Nationaal Sportbeleid.

Minister Emanuël beschouwt de komst van de trimbaan als een markante ontwikkeling voor het district, een waardevolle toevoeging aan het sportlandschap van Suriname. “Burgers kunnen op een veilige manier bewegen en een gezonde levensstijl nastreven,” voegde ze eraan toe. De bewindsvrouw bedankte de Indiase Ambassade voor de ondersteuning en kijkt uit naar verdere samenwerkingsmogelijkheden.

De ambassadeur van India benadrukte het belang van dit project als teken van de groeiende samenwerking tussen Suriname en India. Hij wenste het ministerie en de gemeenschap van Lelydorp veel succes toe bij de uitvoering van dit project.