Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

ROS organiseert bedrijventoernooi om cohesie binnen bedrijven te bevorderen

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS), waaronder het onderdirectoraat Recreatie en Sport heeft op 11 november jl. een bedrijven sporttoernooi georganiseerd. Dit eendaags toernooi had als doel de cohesie en samenwerking binnen de bedrijven te bevorderen, en dat de samenleving meer gaat bewegen.

De bedrijven die hebben deel genomen aan dit toernooi zijn: Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), Fernandes Bakkerij, Fernandes Bottling Company, Telesur, Korps Brandweer Suriname, Blue Strategic Services en het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer(GBB).

Zij hebben zich sterk gemaakt voor de vier sportonderdelen namelijk, voetbal, slagbal, troefcall en beachvolleybal.

Fernandes Bakkerij werd kampioen van het onderdeel troefcall, waarvan Telesur de semi kampioen werd. Bij het onderdeel volleyball werd Telesur kampioen en Bleu Strategic Service semi kampioen. Het ministerie van GBB kwam als winnaar uit de bus bij het onderdeel slagbal en het semi kampioenschap ging naar Bleu Strategic. Bij het laatste onderdeel voetbal werd SWM de winnaar en het ministerie GBB werd semi kampioen.

Het bedrijven sporttoernooi van het ministerie heeft na drie keer te zijn gecanceld eindelijk voortgang gevonden.

Het Korps Brandweer Suriname en het ministerie van Grond Beleid en Bosbeheer, werden gevraagd, omdat er niet voldoende mensen waren om de poule-indeling te maken.

De voorzitter van de commissie die belast was met het organiseren van dit toernooi, Soraya Truiman, gaf aan dat dit toernooi niet te vergelijken is met de Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS)-toernooi. “Hier gaat het om maar viertakken sporten namelijk; voetbal, slagbal, troefcall en beachvolleybal. Bij de CTSS-toernooi gaat het om meer takken van sport en het duurt langer, ongeveer een week.”

Bij voetbal heb je een kruisfinale, de nummer 1en 2 van beide poules gaan over en komen dan kruiselings tegen elkaar uit. De nummer1 gaan bij troefcall naar de finale. Het streven is om dit sportevenement jaarlijks te organiseren.