Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Rishma Kuldipsingh neemt roer over bij Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Minister Reshma Kuldipsingh heeft vandaag het beheer over het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en het beheer over het directoraat Jeugdzaken op afzonderlijke momenten overgenomen nadat ze gisteren al de portefeuille als minister van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) aanvaardde.   

Bij deze afzonderlijke gelegenheden heeft de minister haar beleid uiteengezet. Het beleid zal erop neerkomen dat in de komende periode vooral actie ondernomen zal worden in het stimuleren van werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. Dit zal moeten resulteren in werkgelegenheid met name voor jongeren. De bewindsvrouw zegt dat het bevorderen van het midden- en kleinbedrijf een krachtige aanzet zal betekenen voor het opkrikken van de economie en tegelijkertijd creatie van werkgelegenheid. Deze aanpak zal volgens haar resulteren in een effectieve verbetering van de maatschappelijke positie van jongeren.  

Het onderdeel Arbeid is bekend terrein voor Kuldipsingh. Ze was van januari 2019 werkzaam op het ministerie in de functie van senior-beleidsmedewerker. Ze werd aangetrokken voor ondernemerschapstrainingen en om assistentie te verlenen bij de doorstart van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE). Deze stichting is een werkarm van het ministerie die door het wegvallen van de subsidie niet meer in staats was de bedrijfsactiviteiten te continueren. Kuldipsingh heeft Business Administration op masterniveau gedaan. Ze is afgestudeerd in klein- en middelgroot ondernemerschap. Dankzij haar inzet en expertise kon de KMO-Unit van het ministerie van Handel, industrie en Toerisme worden opgezet.  Bedoelde unit houdt zich bezig met startende en doorstartende ondernemers voor kleine- en middelgrote ondernemers.  

Kuldipsingh gaat de geschiedenis in als de 27ste minister van Arbeid en de tweede vrouwelijk arbeidsminister. Die politieke partij VHP die de bewindsvrouw heeft voorgedragen als minister heeft een binding met Arbeid. De partij is namelijk de stichter van het ministerie van Arbeid toen in 1969 de toenmalige voorzitter van de partij, Jaggernath Lachmon, als formateur van de regering (1969 -1973) het besluit nam om het ministerie van Arbeid in het leven te roepen. Trots de VHP de stichter is van Arbeid is Kuldipsingh de eerste minister van Arbeid voorgedragen door de VHP.   

Paramaribo, 17 juli 2020 

Voorlichting Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken  

Minister Rishma Kuldipsingh op haar nieuwe werkplek in gezelschap van haar echtgenoot en haar moeder.