Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

Reusable sanitary pads pilotproject gelanceerd op Siswa Tama internaat

In het Siswa Tama meisjes internaat is de launch geweest van het reusable sanitary pads pilotproject (herbruik- en wasbaar maandverband) van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Als lid van de Advisory Board of Eminent Persons on Zero Waste is het haar taak projecten uit te voeren waarbij zero-waste gepromoot wordt. Reusable sanitary pads zijn een goed voorbeeld van het elimineren van afval, omdat de pads gewassen en opnieuw gebruikt worden.

Wasbaar maanverband is een milieuvriendelijk en veelzijdig product. Het zit comfortabel, drukt minder op je portemonnee en is gemakkelijk schoon te krijgen. Dit product is een duurzame milieuvriendelijke keuze, die bijdraagt aan de ecologische impact op onze wereld. Wie kiest voor wasbaar maandverband veroorzaakt minder afval, in tegenstelling tot wegwerp menstruatieproducten, die na een keer gebruiken worden weggegooid.

“Het project is heel goed ontvangen bij het internaat en het stemt goed dat zowel de leiding als de meisjes van het internaat samen willen werken aan het welslagen van dit project. Na de launch zijn feedbackformulieren verstrekt aan de directie, zodat er met de feedback gewerkt kan worden aan verbetering”, liet de first lady weten.