Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Relevante issues voor het Ministerie van AWJ op de agenda van CARICOM Regeringsleiders

De 43ste Reguliere Vergadering van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Conference of Heads of Government of the Caribbean Community) is op zondag 3 juli 2022 van start gegaan. Een belangrijke issue op de agenda van de regeringsleiders, waarvoor het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) mede verantwoordelijk is, is de Caricom Single Market and Economy (CSME), aangezien het ministerie belast is met de operationalisatie van het vrij verkeer van bekwame burgers (Skilled Nationals) en de uitgifte van het CARICOM Skilled Nationals Certificaat in Suriname. Van belang hier is de introductie van een modern electronisch systeem om de aanvraag en verwerking van certificaten voor bekwame CARICOM-burgers te digitaliseren. Een andere belangrijke issue op de agenda is een ontmoeting van de regeringsleiders met de Private Sector, Labour and Civil Society, aangezien hier regionale jeugdaangelegenheden, maar ook relevante arbeidsaangelegenheden en issues betreffende het ondernemersklimaat in de Caribische Gemeenschap ter sprake kunnen komen.

Ter voorbereiding op en belegging van de 43ste Reguliere Vergadering van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap was er een commissie ingesteld, bestaande uit vertegenwoordigers van het Kabinet van de President en diverse Ministeries. Namens het Ministerie van AWJ participeren in deze commissie Genti Mangroe (Direkteur Jeugdzaken), Maureen Samuels (Senior Policy Advisor Arbeidsmarkt) en Jason Menso (Fungerend Hoofd Internationale Zaken).

Paramaribo, 4 juli 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Vlnr: Jason Menso (fungerend hoofd Internationale Zaken AWJ), Genti Mangroe (direkteur Jeugdzaken), Maureen Samuels (senior policy advisor arbeidsmarkt).