Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Rehabilitatie Indoor Stadion Nickerie officieel in gang gezet

Een missie bestaande uit medewerkers van het onderdirectoraat Sport, Accommodaties en Ruimte (ODSAR) van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op 29 april jl. een bezoek gebracht aan ons rijst district Nickerie. Dit, in het kader van de verplichte plaatselijke aanwijzing voor het rehabiliteren van het Nickerie Indoor Stadion (NIS). Het stadion verkeert in een zeer slechte staat. Het grootste deel van het dak bestaat uit losse delen, de stalen dakconstructie zijn verroest en de meeste houten bouwonderdelen zijn verrot, doordat het gebouw door de jaren heen aan weer en wind is blootgesteld.

Voor de aanwijzing waren aanwezig enkele belangstellende aannemers, die op locatie, door de architect Mack Nack zijn geïnformeerd over de uitvoering van de werkzaamheden. De aannemers hebben hierna 4 tot 6 weken de tijd hun bestek en berekeningen te vervaardigen en deze in te dienen.

“Met deze stap is het proces van rehabilitatie van het stadion officieel in gang gezet”, zei de onderdirecteur van SAR, John Atida. Hij gaf aan dat het de bedoeling is om het sportgebeuren in dit district te bevorderen en te brengen naar een professioneel niveau. Dit doel kan niet gerealiseerd worden als de faciliteiten er niet zijn.

De missie had als voorloper een bijeenkomst met de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan waarin de burgermoeder en haar team breedvoerig over het project zijn ingelicht.

Het project zal gefinancierd worden via INDIA-UNDPF, waarbij het ministerie ROS de projectaanvrager is en het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), als contact persoon fungeert.