Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Registratie schoolvervoer in volle gang

De registratie voor het schoolvervoer bij de afdeling Vervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aan de Jessurunstraat is in volle gang. Leerlingen, studenten en leerkrachten uit alle districten die van dit transport gebruik willen maken kunnen zich dagelijks aanmelden tussen 08.00 en 12.00 uur van maandag tot en met vrijdag.

Bij de controle is echter gebleken dat leerlingen, studenten en leerkrachten uit Paramaribo zich niet optimaal aanmelden voor de registratie. Dorothy Hoever, waarnemend onderdirecteur Technische Diensten, roept de belanghebbenden op om zich aan te melden voor registratie aangezien de opening van het nieuwe schooljaar nabij is.

Het MinOWC wil alle leerlingen, studenten en leerkrachten op een schoolvervoertraject plaatsen als zij hun benodigdheden hebben ingediend. Voor de registratie moeten de volgende benodigdheden worden ingediend:

– Twee pasfoto’s

– Kopie familieboekje of een uittreksel

– Schoolverklaring of kopie stortingsbewijs of kopie cijferlijst

– Administratiekosten SRD 20.

Personen die geregistreerd zijn krijgen een jaarkaart mee, die zij moeten tonen bij het gebruikmaken van het schoolvervoer. Kinderen in het binnenland worden al jaren vervoerd met de schoolboten en ook dat wordt in het komend schooljaar voortgezet.

Avondvervoer

In het afgelopen schooljaar is er ook schoolvervoer ingezet voor studenten van de avondopleidingen. Aangezien het grootste deel dat gebruikmaakt van het avondvervoer bestaat uit werkenden, moeten zij ook administratiekosten betalen.

De registratie voor het avondvervoer is op 20 september gestart en duurt tot en met 31 oktober 2022. De registratie vindt van maandag tot en met vrijdag plaats tussen 08.00 en 12.00 uur aan de Jessurunstraat 13-15.

Voor de registratie op de avondschool zijn nodig:

  • Oude kaart (herregistratie)
  • Twee recente pasfoto’s
  • Bewijs van inschrijving op de school (schoolverklaring) of kopie rapport of kopie cijferlijst
  • Kopie ID-kaart
  • SRD 75 vervoerskosten voor het schooljaar 2022-2023.