Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

RACO overhandigd jaarverslag aan Minister Kuldipsingh

Het jaarverslag van 2021 van de Raad voor Coöperatie wezen (RACO) is in aanwezigheid van de Onderdirecteur Arbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson, overhandigd aan de Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), Rishma Kuldipsingh. Bij deze aangelegenheid is tevens het jaarverslag gepresenteerd door Caudette Etnel, voorzitter van de raad. De overhandiging en presentatie hebben op vrijdag 11 maart 2022 plaatsgevonden.

In het jaarverslag zijn alle activiteiten die RACO vanaf haar installatie in augustus 2021 heeft uitgevoerd, vastgelegd. Ook de activiteiten die gepland zijn voor het jaar 2022 zijn hierin opgenomen. Bij de installatie kreeg de raad als opdracht om alle actieve coöperaties met hun leden en activiteiten in kaart te brengen.

Het jaarverslag van 2021 van de Raad voor Coöperatie wezen (RACO) is door Caudette Etnel, voorzitter van de raad, overhandigd aan de Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), Rishma Kuldipsingh.

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) neemt het jaarverslag in ontvangst van Claudette Etnel, voorzitter RACO.

RACO heeft als werkarm ressorterende onder  het Onderdirectoraat Arbeidsmarkt (ODAM) al een aantal jaren een bijdrage geleverd aan het opzetten en het begeleiden van coöperaties in Suriname. Als werkarm van het ministerie van AW&J, is RACO dus belast met het promoten van en begeleiden bij de opzet van coöperaties. De bijdrage van RACO maakt een geïntegreerd deel uit van het beleid van het ministerie.

Verder levert RACO ook een bijzondere bijdrage aan het verschaffen van coöperatieve werkgelegenheid en het stimuleren van ondernemerschap. Het doel van RACO is om zoveel als mogelijk duurzaam werk te creëren en ondernemingen te stimuleren en op te zetten om zo een gezamenlijke bijdrage te leveren aan de economie van ons land.

Paramaribo, 16 maart 2022

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken