Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

Project “Every Student a Computer” opgeleverd

Samen met de ambassadeur van India in Suriname, Dr. Shankar Balachandran, heeft First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry het project “Every Student a Computer” opgeleverd. Dit gebeurde op maandag 27 november op de LBO Kaykoesy School. In 2018 werd dit project geïnitieerd door de voormalige first lady en is gefinancierd door de Republiek India.

De afronding van het project omvat de donatie van tien computers aan bovengenoemde school. “Ik hoop dat deze computers een positieve bijdrage zullen leveren aan de ICT-lessen, die vanaf heden aan de leerlingen verzorgd zullen worden. Ik wil de Republiek India, via de ambassadeur, bedanken voor deze subsidie. Als moeder van de natie en namens de leerlingen kan ik u meegeven dat uw bijdrage niet alleen de school ten goede komt, maar aan het hele Lelydorp-complex, omdat de meeste leerlingen uit deze buurt komen.”

Ambassadeur Balachandran complimenteerde de Republiek Suriname en de uitvoerder voor de voltooiing van dit project. In zijn toespraak bood hij Surinaamse studenten beurzen naar India aan. “Aan de leerlingen wil ik meegeven om zorgvuldig om te gaan met deze geste. Jullie hebben er om gevraagd, nu is het in jullie bezit, gebruik de computers nuttig en wees er vooral zuinig op. Ik kijk uit naar meer van deze projecten, zodat we een positieve impact kunnen hebben op onze jeugd, onze toekomst.”