Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

PAHO/WHO schenkt medische apparatuur en benodigdheden aan Volksgezondheid

De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie/Wereldgezondheidsorganisatie (PAHO/WHO) kondigt met genoegen de schenking aan van medische apparatuur en goederen aan het ministerie van Volksgezondheid van Suriname in het kader van de responsop de COVID-19 Pandemie. De overhandigingsceremonie vond plaats bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BVGS) waar vertegenwoordigers van beide organisaties aanwezig waren.

De geschonken goederen bestaan onder meer uit 2000 gelaatsschermen, 56000 FFP2 beademingsapparaten, 20 zuurstofapparaten, 20 pakketten met verbruiksartikelen, die elk flesbevochtigers met slangen, luchtinlaatfilters, bacteriefilters, HEPA-luchtfilters, zuurstofuitlaten, wieltjes en stroomkabels bevatten, 200 neuszuurstofcannules voor volwassenen met tips, 200 neuszuurstofcannules voor kinderen met tips, 100 pediatrische venturimaskers met O2-percentageslot en slang, 20 handbediende oximeters, 16.080 operatiejassen en 27.000 latex onderzoekshandschoenen.

Deze apparaten en benodigdheden zullen het ministerie van Volksgezondheid veel beter in staat stellen de bevolking van Suriname kritieke gezondheidszorg te bieden, vooral in deze moeilijke tijden. De geschonken goederen zullen op transparante wijze worden verdeeld onder de ziekenhuizen naar gelang van hun specifieke behoeften, zodat de apparatuur en de goederen zullen worden gebruikt waar zij het meest nodig zijn om essentiële gezondheidszorg te verlenen aan de bevolking van Suriname.

De zuurstofconcentrators, pakketten verbruiksartikelen en oximeters zullen helpen bij de behandeling van patiënten met ernstige ademhalingsziekten. De gelaatsschermen, beademingsapparaten, operatiejassen en onderzoekshandschoenen zullen gezondheidswerkers beschermen tegen blootstelling aan besmettelijke ziekten.

“Wij zijn PAHO/WHO enorm dankbaar voor de zoveelste waardevolle donatie van medische apparatuur en benodigdheden. Deze benodigdheden zijn bestemd voor de behandeling van COVID-19, die nog steeds onder ons aanwezig is. Echter is de behandeling van COVID-19 geïntegreerd in onze reguliere gezondheidszorg, zodat wij deze benodigdheden kunnen gebruiken om patiënten te behandelen en onze gezondheidswerkers te beschermen tegen andere besmettelijke ziekten”, aldus minister Amar Ramadhin.Top of Form

Sinds het begin van de pandemie heeft PAHO/WHO nauw samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid om technische bijstand, apparatuur en goederen te verstrekken ter ondersteuning van de reactie van het land op de COVID-19 pandemie. Deze laatste donatie is een bewijs van de voortdurende inzet van PAHO/WHO om de gezondheid en het welzijn van de bevolking van Suriname te verbeteren.

PAHO/WHO vertegenwoordiger Suriname Dr. Lilian Reneau-Vernon merkte op dat de PAHO Suriname zal blijven steunen, zowel tijdens de pandemie als nu in de nasleep ervan. “Wij hopen dat de ziekenhuizen in Suriname die met deze voorraden zullen worden uitgerust, deze goed zullen gebruiken om nog betere patiëntenzorg te verlenen”, zei zij.

PAHO/WHO is er trots op het ministerie van Volksgezondheid te steunen bij zijn inspanningen om het gezondheidsstelsel van het land te verbeteren en ziet uit naar verdere samenwerking.