Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

Overdracht huis Elisabeth Samson door ministerie GBB

De Staat, vertegenwoordigd door de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), mw Diana Pokie, heeft het huis van Elisabeth Samson overgedragen aan de Stichting Elisabeth Samson Huis voor een bedrag van SRD 4.265.960,75. De overdracht vond plaats op 19 januari 2021. In dit pand was voor het laatst het voormalig ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu enkele jaren gehuisvest.

Voornoemde stichting staat onder voorzitterschap van Cynthia McLeod en heeft tot doel het beheren, bewaren en conserveren van roerende en onroerende goederen, die voornamelijk verband houden met het leven van Elisabeth Samson en die toegankelijk maken voor het grote publiek. De ondertekening van de leveringsakte past binnen het streven van de Regering Santokhi/Brunswijk, om grond ter beschikking te stellen voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de samenleving en de economische groei van ons land.

Het ligt in de bedoeling dat dit pand gerestaureerd zal worden, waardoor het publiek meer educatie krijgt over de nationale geschiedenis en de trek van toeristen naar onze verfraaide binnenstad bevorderd zal worden.

Deze overdracht betekent heel veel voor minister Pokie, die als vrouwelijke minister de overdracht van het pand aan een stichting gekoppeld aan een beroemde zakenvrouw, heeft bewerkstelligd. Om de rechtszekerheid van de burgers te vergroten zal het ministerie op heel korte termijn ook een start maken met de uitreiking van grondbeschikkingen in diverse districten.