Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Opbrengst inzamelingsactie overhandigd aan nabestaanden van mijnslachtoffers

Op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft gisteren, 22 december, de overhandiging plaatsgevonden van de opbrengst van de inzamelingsactie ten behoeve van de nabestaanden van de slachtoffers betrokken bij de mijnramp in het Matawai en Tapanahony gebied.

Op 6 december 2023 is er een inzamelingsactie gestart ten behoeve van de nabestaanden. De initiatiefnemers van deze steunactie bestonden deels uit leden van stichting Royal Fiiman Paansu (RFP) en het Matawai investeringsfonds met name: Rinia Alfaisi, Sheila Emanuel, Misi Yaba en Ryan Main. Ook de leiders van de marron gemeenschap, met name granman der saramaccaners, Albert Aboikoni, de hoofdkapitein John Lesina en granman van het Matawai gebied, Lesley Valentijn, hebben de nodige ondersteuning gegeven.

Uit de gedoneerde middelen is er een pakket samengesteld voor de families. Het pakket bestond voornamelijk uit levensmiddelen. Er zat ook babyvoeding en wegwerp luiers bij voor de 11 maanden oud baby van een van de slachtoffers.

Volgens Rinia Alfaisi, secretaris van stichting RFP, heeft deze ramp ons zwaar getroffen, waardoor die onvergetelijk blijft. “We kunnen de nabestaanden ook niet vergeten, vooral met het oog op de komende feestdagen. We hebben daarom de moeite gedaan voor een tegemoetkoming.”

De nabestaanden waren de initiatiefnemers dankbaar voor de ondersteuning.