Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Online kandidaatstelling Jeugdraad Suriname vlot verlopen

Paramaribo – De Verkiezingscommissie Jeugdraad Suriname heeft op zaterdag 6 mei 2023 een aanvang gemaakt met de screening van de kandidaatstelling voor de Jeugdraad Suriname (JRS) die op vrijdag 5 mei jl. heeft plaatsgevonden. In totaal hebben landelijk 62 jongeren, waarvan 35 heren en 27 dames, zich kandidaat gesteld voor de Jeugdraad. Uit alle tien districten is ten minste het minimale aantal van aanmeldingen bereikt. Jongeren vanaf 16 jaar en niet ouder dan 22 jaar konden zich digitaal aanmelden en zich verkiesbaar stellen voor de JRS. De verkiezing van het jeugdorgaan zal online geschieden om de efficiëntie en effectiviteit te vergroten. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de online kandidaatstelling veilig, vlot en voorspoedig is verlopen.

“Het uitgangspunt was om een vlotte, duurzame, en milieuvriendelijke kandidaatstelling te organiseren, met een minimaal papiergebruik, minimale logistieke kosten en transparantie in het volledig traject”, zegt Mitesh Bhaggoe, voorzitter van de verkiezingscommissie. De jongeren konden zich vanaf acht uur in de ochtend tot en laat in de middag online kandidaat stellen via de website van de JRS.

In de afgelopen periode zijn via diverse promotiekanalen jongeren opgeroepen om zich kandidaat te stellen. Posters, radiocommercials, tv-commercials, sms-marketing naar alle telefoonnummers via Telesur, posters op scholen, Whatsapp mailings, direct mailings en via de online social media platformen. De online platformen via social media en de JRS-website (jeugdraad.sr) zorgden ervoor dat de oproep meer dan 50.000 jongeren heeft bereikt. De verkiezing zal op 1 juni 2023 plaatsvinden en de aspirant-kandidaten zullen meedingen naar een van de 29 plekken in de Jeugdraad Suriname. De kandidaten met de meeste stemmen per district zullen zitting hebben in de JRS en worden voor drie jaren gekozen.

De kandidaten worden op donderdag 11 mei online bekend gemaakt via de JRS website en de facebookpagina. Hierna zullen zij zich presenteren aan de samenleving. Tijdens de online verkiezingen op 1 juni a.s. kunnen jongeren vanaf 12 jaar hun stem uitbrengen op de kandidaten. Vervolgens wordt de uitslag van deze onlineverkiezingen dezelfde dag bekend gemaakt.

Paramaribo, 6 mei 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & jeugdzaken

Leden van de Verkiezingscommissie Jeugdraad Suriname hebben op zaterdag 6 mei 2023 een aanvang gemaakt met de screening van de aspirant-kandidaten die zich op 5 mei 2023 verkiesbaar hebben gesteld voor de Jeugdraad Suriname (JRS).