Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

Onderofficieren ontvangen certificaat Gevorderde Instructiebekwaamheid

28 onderofficieren die met succes de cursus Gevorderde Instructiebekwaamheid hebben doorlopen, kregen op dinsdag 11 oktober 2022 hun certificaat overhandigd. Deze cursus is onderdeel van het Makandra-project tussen Suriname en Nederland. Het kwam tevens tot stand door een samenwerking tussen het Surinaamse Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) en het Nederlandse Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD).

Het doel van de cursus was om de onderofficieren instructies te geven zodat ze meteen in het veld ingezet kunnen worden. De twee instructeurs van het ECOD in Nederland vonden het zeer enerverend om de 14 weken durende instructeursopleiding te verzorgen. Volgens hen zijn de cursisten de ruggengraat van het leger en hebben zij hun certificaat ruimschoots verdiend. Minister Krishna Mathoera gaf aan dat het belangrijk is om te investeren in de onderofficieren. “Ook gelet op de nieuwe uitdagingen wereldwijd, verandert de rol van defensie constant. Defensie moet nationaal en internationaal de belangen van het land kunnen beschermen”, stelde de bewindsvouw.

Bij de uitreiking was ook ambassadeur Henk van der Zwan aanwezig. Hij stelde dat van alle samenwerkingsprojecten die van defensie het meest in het oog springen. Verder haalde hij aan dat deze cursus duurzaam is en dat betere instructies leiden tot betere vaardigheden. De ambassadeur, evenals de minister hopen dat de samenwerking tussen beide defensies, Defensie Nederland en Defensie Suriname gecontinueerd zal worden. De onderofficieren werden opgeroepen om zich te blijven ontwikkelen in datgene waarin zij opgeleid zijn en om door te blijven gaan met hun werk. De cursus duurde van 20 september tot en met 7 oktober.