Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Nog geen overeenkomst getekend tussen MinOWC en aannemer over afbouw school in Brokopondo

Het MinOWC en de aannemer ondertekenen komende maand een overeenkomst met betrekking tot de afbouw van de VOJ-school Brownsweg. Een ondernemerscollectief van Brownsweg is bereid gevonden om het gebouw af te maken. Op vrijdag 21 januari 2022 heeft een delegatie onder leiding van de directeur Administratief en Technisch Beheer (ATB) van het ministerie, mw. Natasia Bennanon, een bezoek gebracht aan het district.

Er heeft een oriëntatiegesprek plaatsgevonden, waarbij het lokaal gezag, het ondernemerscollectief Brownsweg, de aannemer en de vertegenwoordigers van het MinOWC aanwezig waren. Voor de onderwijsdelegatie was het gesprek belangrijk om te vernemen onder welke voorwaarden de afbouw van de school zal plaatsvinden. Tijdens de bespreking is duidelijk naar voren gekomen, dat er twee overeenkomsten samengesteld en gesloten moeten worden.

De eerste overeenkomst is tussen het MinOWC en de aannemer. Deze overeenkomst zal dan ook door het ministerie worden voorbereid. De planning is om die aan het begin van de komende maand te ondertekenen.

Voor de bekostiging van dit project is er ook een financieringsovereenkomst nodig. Die zal voorbereid en getekend worden tussen het collectief en de aannemer. Deze overeenkomst zal aan het begin van de volgende maand worden getekend.