Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Nabestaanden nemen officieel besluit omtrent rouwdienst en begrafenis

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft vandaag, zaterdag 2 december, op het commissariaat Sipaliwini wederom een krutu gehouden met de nabestaanden van de betrokkenen bij de ramp in het Matawai – en Tapanahony gebied.

De aanwezigen vanuit ROS waren: minister Gracia Emanuël, de RO directeur, Mavrik Boejoekoe, districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon en de districtscommissaris van Sipaliwini ressort Boven- Saramacca, Walter Bonjaski.

De aanleiding voor deze tweede konmakandra was het feit dat er enig onduidelijkheid was in de voorbereiding naar de begrafenis toe.

Na goed overleg is het officieel besluit genomen betreffende de gezamenlijke rouwdienst en begrafenis. De singi neti is gepland op maandag 4 december 2023 en de uitvaart vindt plaats op woensdag 6 december 2023. De bijbehorende kosten die daarmee gepaard gaan, zullen gedekt worden door de overheid. De dinsdag is vrijgehouden voor de families om hun aparte singi neti te houden. Elke familie heeft daarvoor een financiële tegemoetkoming ontvangen van het ministerie.

De namen van de 16 slachtoffers bij de ingestorte goudmijn in het Matawai gebied te kamp 21 en in het Tapanahony gebied te Sela zijn:

1. Daniel Daiso Nevell

2. Deel Jean Pascal

3. Domini Ortello Cercinio

4. Darson Adebego

5. Klassie Sempiesie Jonpige

6. Kodemus Curtis Samuel

7. Linga Rinaldo

8. Maasie Michael Guno

9. Finisie Mack Intosch

10. Pinas Maikel

11. Plet Shaquile

12. Poeketi Laurrijn Fabrich

13. Van Dracht Chleo Gregory

14. Waterberg Anghelo

15. Wee-Wee Kwan Mitchel

16. Gazon Oswaldo (Sela)