Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Ministers delen eerste voedselpakketten uit in Coronie

De ministers van Defensie, Krishna Mathoera, Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken hebben op zaterdag 12 juni 2021 de eerste voedselpakketten aan behoeftige mensen in het district Coronie uitgedeeld. De overheid steunt mensen die getroffen zijn door wateroverlast en in een moeilijke situatie verkeren vanwege de Covid-19 pandemie.

Vele gezinnen in dit district zijn onder water gelopen als gevolg van aanhoudende regens. Om de getroffen mensen tegemoet te komen is de regering vandaag in het kokosdistrict gestart met het uitdelen van steunpakketten.

Onder leiding van de coördinator van het landelijke voedselpakketten project van de overheid, Stanley Dijksteel, zijn de ministers huis aan huis gegaan om enkele pakketten uit te delen. De bewindslieden werden geassisteerd door bestuursambtenaren en militairen. De mensen krijgen een zak rijst van 25 kg, 1 liter olie, 1 kg suiker, 1 kg aardappelen, 1 kg uien, 1 pond knoflook, 1 grote blik sardien en een kg gele pesi.

Tijdens de launch van het project op Coppenamepunt spraken de ministers de manschappen van het Nationaal Leger toe. Minister Mathoera van Defensie zei, dat we met z’n allen in een moeilijke situatie verkeren. “We hebben een Covid crisis, economische crisis en het probleem rond wateroverlast. We gaan als Surinamers door een moeilijke tijd. Het is een zware taak, maar ik vetrouw erop dat jullie als getrainde militairen een goede job zullen doen”, hield de minister de manschappen voor. Aan de samenleving zei de minister dat de regering niemand in de steek zal laten. “Als regering zullen wij ons best doen om zo snel mogelijk hieruit te komen”, zei de minister. Ook haar collegaministers Ramsaran van Sozavo en Gracia Emanuël riepen de heren op om gezamenlijk een mooie uitvoering te geven aan het project.

In Coronie gaat het om 1100 pakketten. Landelijk zullen 80.000 huishoudens van een pakket worden voorzien. Tegelijkertijd wordt er door de verschillende organen gekeken naar een structurele oplossing.