Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

JAN STARKE OPLEIDING & ONTSPANNINGSCENTRUM (JSOOC)


De Stichting “Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum” (JSOOC) is opgericht op 17 juli 1999 te Paramaribo en streeft naar een duurzame ontwikkeling en in stand houding van haar centrum te Zanderij-1. Hieraan wordt invulling gegeven door het aanbieden van trainingen en natuureducatie enerzijds en door de exploitatie van de recreatieve dag- en verblijfsvoorzieningen ter plaatse.

De stichting is gevestigd in de vroegere boswachterij “Zanderij-I” van de Dienst Landsbosbeheer, ten westen van de hoofdweg naar de nabij gelegen J. A. Pengel luchthaven. Het centrum ligt dus op nog geen 45 kilometer afstand van Paramaribo en is probleemloos over de verharde weg te bereiken.

Het totale terrein van ca. 460 hectare bestaat uit savanne, savannebos, proefaanplantingen van boomcultures en wordt doorsneden door een aantal kreken waarin en waarlangs het heerlijk vertoeven is. Grote delen van het terrein zijn begroeid met pinusbomen waardoor het bos altijd koel, open en licht is maar tegelijkertijd voldoende beschutting biedt tegen de felle zon.

Voor meer informatie kunt u de website https://jsooc.wordpress.com bezoeken.