Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Ministerie van Volksgezondheid kondigt Hypertension Awareness Month 2024 aan

Het Ministerie van Volksgezondheid kondigt met genoegen aan dat de Hypertension Awareness Month 2024 zal plaatsvinden gedurende de maand mei. Dit initiatief, bedoeld om bewustzijn te creëren over hypertensie en het belang van een gezonde levensstijl, zal een reeks activiteiten omvatten om de gemeenschap te betrekken en te informeren.

Een van de opvallende aspecten van dit jaar is het Suriname Hearts-initiatief, dat tot doel heeft om het bewustzijn over hypertensie te vergroten en de impact ervan op de gezondheid van onze gemeenschap te verminderen. Als onderdeel van dit initiatief zullen gemeenschapsleden sms-berichten ontvangen met nuttige informatie, tips voor gezonde gewoonten en aanmoedigingen om hun bloeddruk te controleren.

“Hypertensie blijft een van de belangrijkste risicofactoren voor ernstige gezondheidsproblemen, maar door bewustzijn te vergroten en preventieve maatregelen te nemen, kunnen we de impact ervan verminderen”, aldus Drs. Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid. “We moedigen alle burgers aan om deel te nemen aan de activiteiten tijdens de Hypertension Awareness Month en hun gezondheid op de eerste plaats te zetten.”

Het Ministerie van Volksgezondheid kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met partners en de gemeenschap om een gezondere toekomst voor Suriname te bevorderen.